Jonathan Rhys Meyers fansite

  

 

 

Otthon érzi magát Oliver Macedóniájában és Woody Londonjában is
 

New York Times, 2005. November 6.
Írta: Sharon Waxman
Fordította: Nola

 

Nyurga és veszélyes, legalábbis annak tűnik a jég kék szemeivel és viaszfehér arcszínével.  Jonathan Rhys Meyers, aki a Brit arisztokráciával kacérkodó profi teniszezőt játszik Woody Allen új drámájában, a Match Pointban (december 28.), a Los Angelesi Chateau Marmont Hotelben fogadja látogatóját meglehetősen furcsán rétegezett öltözetben: egy koptatott bőr dzsekit visel egy kapucnis melegítő felső és egy póló felett, valamint egy szakított trapézfarmert. Kézi gyártású cowboy csizmái úgy tűnik egy vagyont érnek.

Mr. Rhys Meyers (28), mögött egy igen változatos életút áll, szerepelt kosztümös filmekben, mint például a ’Nagy Sándor, a Hódító’ vagy a ’Hiúságok Vására’ és ő volt a CBS mini sorozatának a sztárja, mint ’Elvis’ a legendás énekes.

Három hónapig a Chateau állandó lakója, míg a ’Mission: Impossible 3’-at forgatják Tom Cruise-zal (megtagadta, hogy a karakteréről beszéljen). A pincérnőt név szerint üdvözli, mielőtt elővesz egy doboz Marlboro Light-ot, és rendel egy teát. Ezután beszélt Sharon Waxmannak arról, milyen Hollywood sztár rendezőivel együttdolgozni, egy évtizede szállodákban élni és hosszú távú kapcsolatokat fenntartani.

SHARON WAXMAN
Hol laksz most?

JONATHAN RHYS MEYERS
Ahol forgatok. Jelenleg Londonban. Még nem vettem meg a saját házam. Nem fogok odáig jutni, hogy saját házat vegyek a Woody Allen film miatt. Ezt most megmondom neked.

SHARON WAXMAN
Egyfolytában forgatáson vagy?

JONATHAN RHYS MEYERS
A film, amiben most szerepelek a huszonkilencedik, tíz éven belül. Számold ki.

SHARON WAXMAN
Ez azt jelenti, hogy mióta ennyit utazgatsz, nincs családod vagy bárki más aki jelentős az életedben?

JONATHAN RHYS MEYERS
Van barátnőm. Londonban jár főiskolára. Legnagyobb megdöbbenésemre, nem jön utánam. Nagyon bonyolult hosszú távú kapcsolatokat fenntartani, sokkal keményebben kell értük dolgozni. A barátnőm neve Reena Hammer. Nagyon kedves lány. Én sosem randizok színésznőkkel. Csak egy színész fér bele az életembe, és az én vagyok. Túl bonyolult. Egy részről, ők megértik mit jelent ez a szakma. Más részről viszont, ez egy versengéssé alakul  a kapcsolaton belül. Két színész, az egyik szupersztár lesz, a másik nem. Sokszor előfordul, tehát az egyik rengeteg figyelmet kap, míg a másik féltékennyé válik.  

SHARON WAXMAN
De bizonyára van egy csomó színész barátod.

JONATHAN RHYS MEYERS
Nem, nem sok ilyen van. Ez egy túl mesterséges környezet. Nem hívok fel embereket a film után. Van egy vagy két színész barátom, de nem több. Az egyikük Neal Jackson, akivel a ’Nagy Sándor, a Hódító’-ban forgattam. A másik Phillip Seymour Hoffman a ’Mission: Impossible 3”-ból. Rendes srác.

 SHARON WAXMAN
Szeretsz színészkedni?

JONATHAN RHYS MEYERS
Ez az, ami a legközelebb áll a valódi munkához, és úgy gondoltam kellőképp megfizetik.

SHARON WAXMAN
Csalódásként ért, hogy hogy fogadták a ’Nagy Sándor, a Hódítót’?

JONATHAN RHYS MEYERS
Igen. Úgy hiszem, Oliver nagyon jó filmet csinált. Bár, nem lett olyan jó, mint ahogy gondoltam hogy lesz. De úgy hiszem, az emberek túl sokat vártak. Ez minden idők legnagyobb kaland története az Odüsszeusz után. És itt van Oliver Stone, egy zseniális, különleges rendező – valami különlegesre számítanak. Mivel kevés szerepem volt benne, nem is tudtam igazán mit csinálnak. Egy csomó időt várakozással töltöttem. Elég vad volt, mindenütt csak mi srácok. A ’Nagy Sándor, a Hódító’ alatt megtanultam egy igen-igen fontos leckét. Tényleg szörnyen sokat változtam ezalatt a film alatt. Rájöttem, hogy kell és hogy nem lehet filmezni. Nem adhatod a legjobb formádat, ha egyfolytában bulizol. Ez lehetetlen. Egy rövid ideig csinálhatod. De túl sokat várnak el tőled, szóval oda kell figyelned magadra, hogy mentálisan és fizikailag is rendben legyél, hogy a legjobb munkát végezhesd.

SHARON WAXMAN
A ’Nagy Sándor’ alatt sokat buliztatok?

JONATHAN RHYS MEYERS
Az egész egy véget nem érő buli volt! Oliver létrehozta ezt a változatos, férfias, vad környezetet. Tizennégy órát forgattunk, aztán beültünk a kocsmába négy - öt órára. Aludtunk vagy négy és felet, aztán visszamentünk, és harcoltunk  a Perzsákkal. Nagyon vad volt! Adrenalin az egész. Olyan, amilyen Nagy Sándor hadserege is lehetett. Volt húsz fiatal férfi színész, mint legjobb barátok, és még 350 katona, akiket akkoriban húztak ki Basrából és Tikritből – mindannyian igazi katonák voltak. Ezek a srácok folyamatosan megpróbáltak teljes életet élni, hiszen a film végén visszaküldték őket a Közel Keletre.

SHARON WAXMAN
Beszéljünk kicsit a ’Match Pointról’.

JONATHAN RHYS MEYERS
Woody levelet küldött egy angol válogatás rendezőnek. Elmentem Londonba, és  felvettem magam kazettára. Két nappal később csörgött a telefonom: „Woody meg akar ismerni.”

SHARON WAXMAN
Woody Allen karakterét játszod?

JONATHAN RHYS MEYERS
Nem, nem azt. Túl veszélyes megpróbálni Woody Allennek lenni. Senki sem lehet Woody Allen. Minden más színész őt akarta eljátszani, de én nem idealizálom Woodyt úgy, ahogy a többi színész. Mármint úgy értem, ő a legnagyobb élő rendező, de én nem bálványozom őt ilyen módon.

SHARON WAXMAN
Sok utasítást adott neked?

JONATHAN RHYS MEYERS
Nem. De ha rosszul csinálsz valamit, megmondja. Woody nem fog bókolni vagy dicsérgetni soha. A tény, hogy még három hét után is ott dolgozol elég.

SHARON WAXMAN
Féltél, hogy kirúgnak?

JONATHAN RHYS MEYERS
Igen, persze hogy féltem.

SHARON WAXMAN
Milyen volt a megvitatás?

JONATHAN RHYS MEYERS
[Imitálja Woody Allen hangját, nazálisan és halkan beszél.] "Gyerünk Jonny. A kamera forog, vegyük fel…” Nincs próba. „Gyerünk, vegyük fel!”

SHARON WAXMAN
Nem ismerem fel az akcentusod a filmben. Ír?

JONATHAN RHYS MEYERS
Igen, ír, de nem egy ír dialektus. Sokféle akcentust beszéltem már. Ez nem számít. Ha van választásom, nem csinálom túl írre. A karaktert nem írnek tervezték. Woody csak miattam tette azzá, mivel én az vagyok. Ez egy plusz poén nekem a filmben, hogy egy ír teniszezőt játszhatok, mivel még sosem hallottam ír tenisz játékosról. Szóval, valahányszor kimondtam ezt, titokban kicsit összeszorult a gyomrom a kuncogástól. Ez egy kis Woody-izmus. Woody-ság. 

SHARON WAXMAN
Nagyon ír vagy?

JONATHAN RHYS MEYERS
Mit jelent az, hogy „nagyon ír”?

SHARON WAXMAN
Ragaszkodsz hozzá, hogy ír maradj?

JONATHAN RHYS MEYERS
Kapcsolatban vagyok  a gyökereimmel?  Igen.. én „nagyon ír” vagyok.

SHARON WAXMAN
Mit gondolsz a film univerzumáról? Woody Allen a filmjét a felső osztály körébe helyezte, és ez egy nagyon arisztokrata film. 

JONATHAN RHYS MEYERS
Ez London, ahogy Woody látja. Ha Woody Londonba látogat, a Grosvenorban száll meg. Ez az a London, amit egy ő korabeli férfi ismerhet; a Serpentine Gallériba menni, operába járni. Mindkettőt ismerem. Ismerem a világot, ahol nincs semmi, és azt is, milyen ha minden megvan. Valójában, valójában a tehetős embereket nem érdekli hogy sok pénzük legyen. Az csak van. Különleges éttermek, különleges sportkocsik. Pezsgő!

SHARON WAXMAN
Milyen családból származol?

JONATHAN RHYS MEYERS
Munkás családból. Apám zenész volt, anyám pedig önkéntes munkás. Mikor 16 voltam, mikor egy Ír vidéki nemesi családhoz kerültem. 1495 óta öröklődik a 650 hektárnyi földjük. Dolgoztam a farmon, de mikor épp kezdtem közel kerülni a családhoz, és beleszokni az ottani életbe, hazamentem.

SHARON WAXMAN
Mezőgazdasági munkás voltál?

JONATHAN RHYS MEYERS
Az voltam. Tudom, sosem gondoltad volna. És borzasztó farmer voltam. Oda kell születned a földre, hogy igazán ismerd, és szeresd. Egy angol-ír család volt. Az én családom Római Katolikus, de nem sokat jártam templomba. Szerettem a családomat, de odaköltöztem, mivel földbirtokuk volt. Kirúgtak az iskolából, tehát semmi más dolgom nem akadt. Colt két fiuk és egy lányuk. Úgy kezeltem őket, mintha a saját testvéreim lettek volna.

SHARON WAXMAN
Kicsit olyan, mint a ’Match Point’. Ez benne volt a játékodban?

JONATHAN RHYS MEYERS
Természetesen. Mivel én tudom mit jelent, ha az embernek nincs pénze, és mit, ha van egy csomó.

SHARON WAXMAN
Elég gyakran keltesz ijesztő hatást a filmekben. Szeretsz rosszfiúkat játszani?

JONATHAN RHYS MEYERS
A színészek, akik a mocskokat játsszák a filmben, gyakran a legrendesebb fickók az életben, és ez fordítva igaz a hősökre. Nem, jófiúkat szeretek játszani. Néhány színész igazán szeretné, ha olyan típusú karrierje lenne mint nekem. Együtt dolgozni Woody-val, Mira Nairrel, Oliver Stone-nal és Neil Jordannel. De néhány színész, aki két három milliót kap egy egy tömegfilmért, ami nem épp jó színvonalú, ők művészi, heves színészek akarnak lenni. Pacinok akarnak lenni a ’Serpico’-ban. De nem azok. Ők a ’Pearl Harbor’ vagy az ’Armageddon’.

SHARON WAXMAN
Tehát, te nem szerepelnél az ’Armageddonba’?

JONATHAN RHYS MEYERS
Dehogynem. De nem szerepeltem. Nem tekintenek úgy rám. Szóval, egy kicsit változtatnom kellett ezen. Mivel meg kell lennie az egyensúlynak a művészi és a nagy közönséget vonzó közt. Amit Hollywood igazán keres, az egy új Gregory Peck, én pedig nem vagyok egy Gregory Peck-típusú pasi. 


 

 


A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; Silhouette in the Darkness &#10070; The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070;    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk &#8211; és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!    *****    NYITÁS -> ÉLETMÓDVÁLTÁS ÁGICÁVAL & UPDATE VILÁG <- NYITÁS    *****    JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA - ismerd meg a részleteket a mesérõl