Jonathan Rhys Meyers fansite

  

 

 

JOHANSSON ÉS RHYS MEYERS: JÁTÉK ÉS MECCS


ComingSoon.net, 2005. December 9.
Írta:
Edward Douglas
Fordította: Nola

Kevesebb, mint tíz hónappal a kevert dráma-komédia, a Melinda és Melinda után, Woody Allen egy újabb filmmel tért vissza, aminek szemlélete merőben eltér az utóbbi komédia-áradatától.

Helyette, a Match Point egy erotikus – thriller, amely egy szegény profi teniszezőről, Chris Wiltonról (Jonathan Rhys Meyers) szól, aki beházasodik egy gazdag családba, ugyanakkor megszállottan keresi új veje barátnőjének, Nolának (Scarlett Johansson) társaságát. Oh, és meg kell említenünk, hogy Allen ezúttal hátat fordított hazai pályájának New Yorkban, hogy a filmet Angliában, és főleg brit szereplőkkel forgassa le, beleértve ebbe Emily Mortimert és Brian Cox-ot.

Persze Johansson már komoly szakmai elismerést kapott előző filmjeiért, mint az ’Elveszett jelentés’ és a ’Leány Gyöngy Fülbevalóval’, viszont hatalmas áttörés volt egy Jonathan Rhys Meyersnek, akit talán a leginkább még Brian Slade megformálásáért ismernek, Todd Haynes ’Velvet Goldmine’-jából. Nyilvánvalóan Johansson remekül megtalálta a közös hangot a legendás rendezővel, mivel Allen azonnal írt egy másik vígjátékot is neki (’Füles’), melyet szintén Angliában forgattak.

A ComingSoon. Net mostanában készített interjút Woody Allen idei első olyan filmjének két sztárjával, amelyen nincs rajta Woody vízjele, és elgondolkoztatja az embereket, hogy ugyanaz a Woody Allen rendezte-e ezt is, aki azt a rengeteg könnyű vígjátékot. (Megjegyzés: A spoilerek elkerülése végett a beszélgetés egyes részleteit kivágtuk, míg másokat átformáltunk kissé.)

CS.NET
Scarlett, neked ez az első ’Végzet Asszonya’ szereped. Riasztott az a tény, hogy te vagy valaki rögeszméje, vágyainak tárgya?

SCARLETT JOHANSSON
Valójában nem tudtam, hogy ’Végzet Asszonyát’ játszok, de egy jó pár ember mondta ezt nekem. Azt hiszem, a karakterem magabiztos és szexi, és természetesen Jonnyval dolgozni – ő igazán flörtölős és csodálatos a képernyőn, és én nem nevezném kemény munkának ezt, ily módon – de én nem hinném, hogy tipikus végzet asszonya volna. Nem azért lépett be ebbe a kapcsolatba, hogy feldúlja Jonathan életét, vagy a házasságát, vagy ilyesmi. Az egész puszta kétségbeesésből teszi, és Chris hazudott neki. Nem hiszem, hogy ez olyan nehéz volt.

CS.NET
Bizonyára nagy hatást gyakoroltál Woodyra, mivel te vagy az első színésznő hosszú idő óta, akivel kétszer egymás után együtt filmezett. Tudnál erről mondani pár szót?

SCARLETT JOHANSSON
Woodyval nagyon játékos a kapcsolatunk. Azt hiszem, vígjátékot akart írni, szóval írt egyet nekünk, és ismét visszamentünk Londonba. Ez idő tájt, láthattam, hogy bepúderezik az orrát. Úgy éreztem,e z egy igazi megtiszteltetés számomra, jó mulatság, és jó érzés tudni, hogy valaki annyira kedvel téged, amennyire te őt.

CS.NET
Mikor meginterjúvoltuk Woodyt a ’Melinda és Melinda’ kapcsán, úgy jellemzett téged, mint egy erős színésznőt, és nyilvánvalóan ez igen ritka, hogy ő ily módon dicsérne egy színészt. Mivel ő szintén híresen jó a jelenetek beállításában, honnan tudtad, hogy elégedett a munkáddal?

SCARLETT JOHANSSON
Azt hiszem, két jelenet közt voltunk, mikor azt mondta: „Szeretnék veled játszani.’ És én azt mondtam rá: ’”Oké, azt hiszem jó mulatság volna.” Ilyen szempontból jó csapat vagyunk. Megsegíthettem, és ő csak egy golflabda, és ez így ment. Nagyon pillanatszerű volt. Épp csak hogy végeztem a tervvel, mikor azt mondta „Írok rád valamit, és elküldöm neked levélben.’ És mielőtt még feleszméltünk volna, máris újra forgattunk.

CS.NET
Jonny, meglepődtél, mikor olvastad a kéziratot, és a harmadik jelenethez jutottál? Gondoltad volna, hogy Woody tényleg ott van?

JONATHAN RHYS-MEYERS
Nem, Istenem, dehogy! Nem lepődök meg, mikor az emberek azt mondják hogy „oda megyünk”. Valahogy félig meddig várom. Látod, mikor megkapta a részt, Woody csak felajánlotta nekem a szerepet. El sem olvastam a kéziratot, mielőtt ő javasolta volna. Csupán elfogadtam. Minden fiatal színész, akin egy Woody Allen filmben szerepelhet csak teszi amit kell, elfogadva azt. Mikor felbontottam a kéziratot, arra gondoltam „ Ha van 4-5 jelenetem, akkor megfogtam az isten lábát!’ De mikor átnéztem az egészet, tudatosult bennem, mennyi munkámban lesz ez, de inkább szerepelek a film minden egyes jelenetében, minthogy kihagyjam! Tehát volt e rossz előérzetem, vagy szokatlan nyomás rajtam? Igen, de nem túl sok, mivel tudom, hogy Woody Allen az egyik legjobb rendező a világon, mégsem bálványozom őt oly módon, mint a legtöbb színész. Látom , hogy reagálnak rá a társaim, ha megmondom, hogy enyém volt a főszerep egy Woody Allen filmben, a pillantásuk valahol a sokkolt és a féltékeny keveréke. Olyan „Ó istenem! Szeretnék egy Woody Allen filmet!”. Nagyon élveztem az egészet, de nem tudtam Woodyt piedesztálra emelni, mivel akkor képtelen lettem volna vele együtt dolgozni. Hogy együtt tudjak dolgozni vele, ahhoz egyenlőnek kellett éreznem magam, ahelyett hogy megfélemlítettként viselkednék, mivel az úgy már nem közös munka.

SCARLETT JOHANSSON
Valójában nagyon megdöbbentett. Úgy gondoltam ’ Lelövik a film poénját?’ [nevet] Igen, megdöbbentett; nem hittem volna, hogy ez lesz belőle. Csodálkoztam, mivel soha nem láthattuk a visszajátszást, vagy a képernyőt, bármit. Egyszer, Woody rajtakapott hogy belekukkantottam egy jelenetben, és ettől teljesen kijött a béketűrésből. De úgy gondoltam, „Istenem, remélem működni fog!” és így ez nem is olyan hihetetlen. Én, mint a nézők egyike úgy gondolom, hogy miközben nézed a filmet, te is megőrülsz attól, amit Jonathan karaktere tesz. Olyan kétségbeesetten keresi a kiutat – ez egy borzasztó, förtelmes bűntény, mégis abban a helyzetben valahogy teljesen ésszerűnek tűnik. Ami őrület!

CS.NET
Jonny, mikor eljátszottad, hogy megölsz valakit, az számodra Lelkileg megterhelő volt?

SCARLETT JOHANSSON
Senki nem látta őt 4 napig! [nevet]

JONATHAN RHYS-MEYERS
Az egyik, amivel meg vagyok elégedve magammal, mint színésszel - és ebből nincs sok, mivel nagyon kritikus vagyok magammal szemben – az az, hogy egy-egy film keretein belül, nincsenek morális korlátaim. Megerőszakoltak, és erőszakoltam meg embereket; embert öltem, és lettem gyilkosság áldozata. Ki kell kapcsolnom, a saját erkölcseimet arról, hogy mit tartok jónak vagy rossznak. Ez rossz? Hát persze hogy az, de ha olyan hitelesen akar eljátszani egy karaktert, amennyire csak lehet, akkor morálisan ki kell kapcsolnom. Van egy Machiavelli tulajdonság [Chrisben], hogy ő mindent akar, és meg akar szökni ezzel. Hogy erkölcsileg ez befolyásol e engem, mint egy embert? Nem, nem hinném. Én egy szerencsés ember vagyok, mivel nincs értékrendem. Nekem erős értékrendem van, és nem fogok egy 22-essel kirohanni az utcára és lelőni valakit. Nem igazán azért, mert nem lenne érdekes tapasztalat, inkább azért mert nem akarom elszenvedni a méltó büntetést érte. A filmben nem kellett ezzel szembenéznem, ezért ez egy nagyon különös tapasztalat volt számomra, egyike a legélvezetesebb kalandoknak, amiket a filmek során átéltem. A karrierem során, sok rengeteg különböző történelmi korba játszottam. Voltam Napóleon katonája, ott voltam Nagy Sándor seregében; voltam iparmágnás, és meggyilkoltam az egyik leghíresebb ír politikust. Szóval valójában bele tudom élni magam ezekbe az időkbe, ez olyan mint egy nagyszerű történelemóra, amit nem igazán értesz. A műveltségem leginkább innen származik, mivel nem igazán végeztem el az iskolát. Tehát a tudásomat a munkámon keresztül szereztem, azáltal, hogy jelenvoltam ezekben a korokban, átéltem ezeket a tapasztalatokat, habár ezek csak reprodukciók. Nekem valósnak tűnnek.

CS.NET
Régebben Woody írásainak volt egy egyedi New Yorki fenn hangja. Mikor elolvastad a forgatókönyvet, volt benned oylan érzés, hogy egy ír férfi talán nem mondaná ezt így, ahogy Woody megírta, és szabadkezet kaptál, hogy kissé átírd a szöveged?

JONATHAN RHYS-MEYERS
Természetesen. Woody egy igen intelligens ember, és tudja, hogy ha valami nem hangzik jól a számból, akkor azt meg kell változtatni. Ez az, ami nagyon kellemes a színészetben ilyen minőségnél: bár ő megírta a szöveget, és nagyon odafigyelt az írásnál, ha nem hat természetesen, nem erőszakolja rá mégis. Úgy mondta ’ Ha nem hangzik jól, változtassátok meg. Ez nem a Biblia! Az emberek nem lesznek elégedetlenek, és én sem leszek az. A legjobb filmet akarom megrendezni, amit csak képes vagyok.’ Szóval volt néhány dolog, de nem túl sok. Amerikai tévéműsort nézve nőttem fel, és mivel ez a legerősebb hatás a világon, a gyerekek többsége ebből tanulja meg az életet. Ostobaság volna azt állítani, hogy nem így van. Nem az iskolában tanulják meg, este hattól tízig tartó műsorokból tanulnak élni. Ebből tanulják meg hogy viselkedjenek. Arra példa, hogy megváltoztattam a szövege, hogy a karakter maga nem volt ír. Csak miattam lett az. Woody azt mondta ’Hé, nem akarod hogy ő is ír legyen?’ és én azt válaszoltam ’Miért ne?’. Ez kissé vicces volt számomra, mivel nincsenek ír profi teniszezők. [nevet] Ez oylasfajta apró belső poén számomra, és ugyanakkor tükrözi a kisebbségi értékeket. Woody sosem fedezte ezt fel, de én igen, és ez afféle szép csavar, hogy ha ír vagy Londonban, akkor kisebbséghez tartozol. Megvolt az a gyengébb fél érzés, és anélkül hogy rájött volna, nagyon megalapozott volt írnek írni a karaktert.

CS.NET
Mennyire találjátok helyénvalónak a film felvetését, hogy gondolkoznunk kéne azon, mennyire fontos a szerencse, és mennyit köszönhettek a szerencséteknek a karrieretekben?

SCARLETT JOHANSSON
Akkor kezdtem el gondolkozni rajta, mikor Woody kérdezte tőlem ugyanezt. [nevet]. Küzdök a szerencse és a sors elmélete ellen. A film egyik mondata „Félünk beismerni, mennyi minden múlik a szerencsén, és félünk beismerni, hogy semmi sincs a kezünkben.” Úgy érzed, meghozod ezeket a szilárd döntéseidet, azokat befolyásolja az életed, és a mód ahogy éled, és a végén mondhatom, hogy szerencsés ember vagyok? Igen, átkozott szerencsésnek érzem magam. Olyan állást szereztem, ami millióból ha egynek megadatik. Azt csinálhatom, amit szeretek és megfizetnek érte. Úgy értem, nem túl sok embert ismerek, aki elmondhatja ezt magáról. És együtt dolgozni ezekkel a csodálatos emberekkel, akikre felnézek. Ahogy visszanézek, mikor kislány voltam, énekeltem és táncoltam, és színésznő akartam lenni, úgy érzem ott vagyok, ahol mindig is akartam lenni. Tehát, ez olyan, mintha beteljesítettem volna a végzetem, talán. Mit mond a film erről? Azt hiszem néhány a karakterek közül szerencsés – megesik hogy nagyon szerencsétlen – de nem tudom, ez hogyan kapcsolódik az én magánéletemhez.

JONATHAN RHYS-MEYERS
A szerencse kérdése a filmben, azt hiszem szerencsével borzasztó sok mindent lehet kezdeni, jót is, rosszat is. Chris karakterének, úgy hiszem a szerencse lehetőség, hogy felkészüljön rá. Láthatod, ahogy előreküzdi magát a ranglétrán egész idő alatt. Ül a szobájában és Dosztojevszkijt olvas, és mindig a megfelelő irányba mozdul. Elfogadja a meghívást az operába, és ez mind mind felkészülés arra, hogy megtalálja a szerencséjét. A szerencse a szép Chloe képében jelenik meg [Emily Mortimer játssza]. Szerette őt? Igen, szerette. Ki ne tenné? Gyönyörű, kedves, melegszívű, intelligens. Nagyon gazdag, ami hihetetlen vonzóvá teszi őt egy fiatal ír férfi számára. És ő elfogadja ezt. Ez Chris egyetlen értéke: Felismeri a szerencsét, ha megjelenik előtte. Nem minden ember képes erre, és ez a téma végigkíséri a filmet. Mikor a mindennapjainkat éljük, mindannyian szembetalálkozunk a lehetőségünkkel, de legtöbbünk fel sem ismeri azt. Sokszor hallunk olyat, hogy lát valaki egy szép lányt vagy egy helyes pasit a vonaton, és soha nem beszél vele. Utána úgy érzed „Mi lett volna ha ráköszönök? Máshogy alakult volna tovább az életem?” Nos, Chris az az ember, aki ráköszön, és megpróbál élni a lehetőségeivel.

CS.NET
Úgy gondolod agresszívan játszik?

JONATHAN RHYS-MEYERS
Igen. Ez egy játék, és ő tudja hogy kell játszani,de egy mosoly egy vonzó nőtől a bárban igen ritkán végződik szexuális együttléttel. Ennek ellenére bolond az a férfi, aki nem ragadja meg az alkalmat, ameddig lehet. És Chris megragadja.

CS.NET
nektek több szex jelenetetek is volt a filmben. Mennyi szabadságot adott nektek Woody ezekben, például mikor a kertben viaskodtok az esőben?

SCARLETT JOHANSSON
Igen, valójában elég szerencsétlen volt.

JONATHAN RHYS-MEYERS
Nagyon kösz…

SCARLETT JOHANSSON
Bocsi [nevet]. Meg kell mondanom, az egyetlen jó az egészben Jonathan meleg és édes ölelése volt. Először is, abban a kényelmes vékony ingben voltam a szakadó esőben, és ez olyasfajta filmes-eső, ami rád zúdítja a jéghideg esővizet. És én egy kissé allergiás vagyok a gyomokra, és ez az egész elég nyomorult volt. Megdagadtak a szemeim néhány napra. Könnyebb volt így úgy tenni, mintha az lenne. Valójában Jonathan tényleg megharapta az ajkam. Felharapta a szám, rákövetkező nap küldött nekem virágot, mert rosszul érezte magát miatta. Olyan édes volt tőle. Átkozottul fájt, úgyhogy megérdemeltem a virágaimat! Nem túl szexi, ne csináljátok! De Woody nagyon félénk volt, csak olyasmiket mondott mint hogy „ Oké, gyertek és csináljátok”. Csak néha adott egy két utasítást, ami elég őrületes, mivel ilyesmik voltak „és elesel, megfordulsz, lassú mozdulatok!’ Ezek elég ügyetlenül hangzanak.

JONATHAN RHYS-MEYERS
Az a jó, hogy Scarlettnek és nekem is volt már szexuális kapcsolatunk a magánéletünkben ezelőtt, így nem volt olyan érzésünk hogy azt sem tudjuk mi történik, mi jó és mi nem jó érzés. Ebből a nézőpontból, nem volt nehéz ezeket a jeleneteket lejátszani. Hogy nehéz volt e amiatt, hogy ő Scarlett Johansson? Nem, Ewan McGregort nehéz megcsókolni [nevet]. Az emberek azt kérdezik tőlem, „Élvezed ezeket a jeleneteket?” Nos, lehetek szemérmes és mondhatom, hogy ez része a munkámnak? Igen, egy része, de élvezetes része? Igen az. Mert eljátszhatsz dolgokat anélkül, hogy azon aggódnál, hogy vajon mások mit gondolnak rólad miatta. Fantasztikus milyen szabadság vett körül Scarlettel egy ágyban, és nem kellett vele beszélgetnem, vagy meghívnom egy kávéra, vagy vacsorázni. [nevet]. Nagyon gerjesztő. Szóval, csak úgy felkelhetsz és mondhatod „Na milyen volt?”. Az, hogy Scarlett egy gyönyörű nő, az segített. Bizonyára nehezebb lett volna, ha Richard Simmons-szal kell nyelves csókot váltanom. Nem vagyok benne biztos, hogy élveztem volna, de mivel hivatásos színész vagyok, mosolyogtam volna rá.


 

 


A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; Silhouette in the Darkness &#10070; The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070;    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk &#8211; és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!    *****    NYITÁS -> ÉLETMÓDVÁLTÁS ÁGICÁVAL & UPDATE VILÁG <- NYITÁS    *****    JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA - ismerd meg a részleteket a mesérõl