Jonathan Rhys Meyers fansite

  

 

 

Egy arrogáns uralkodó

 

Tudorok – Ármány és intrika VIII. Henrik udvarában.

A sorozat több szálon futó cselekménye végig fenntartja a tévénézők érdeklődését, nem beszélve arról a rengeteg kicsinyes, öncélú intrikáról és ármánykodásról, mely a szereplők minden cselekedetét átszövi. A királyt irányító, pápai trónra vágyó, hatalom ittas Wolsey kardinális szerepében Sam Neill látható.

Az ifjú király 19 évesen kerül a trónra. Az állami ügyek kevésbé érdeklik, így azok a hatalom ittas Wolsey kardinálisra maradnak, miközben az angol uralkodó saját vágyainak beteljesítésén dolgozik. A VIII. Henrik belső köreibe tartózók számára- melybe Wolsey kardinális , az uralkodó második felesége Boleyn Anna, a katolikus mártír Mórusz Tamás, és Norfolk herceg is beletartozik- a legnehezebb feladat az önző király kegyeiben maradni.

A Tudorok nem csupán a történelem legizgalmasabb periódusának és legkarizmatikusabb uralkodóinak egyikét bemutató sorozat, de bonyolult lelki folyamatokat és személyiségfejlődést felvázoló érdekfeszítő dráma is. Az alkotók és a színészek a sorozat minden egyes részét megfűszerezték mély érzelmekkel, melyek íze az emberi tragédiákon, szerelmen, születésen és halálon, családi bonyodalmakon keresztül érezhető. A sorozat 2007-ben négy Emmy-díj jelölést kapott, s a legkiemelkedőbb jelmez, illetve főcímzene kategóriában el is nyerte a trófeákat.

A jelmezeknek köszönhetően igen színes képi világba csöppen a néző amit a zene hangulata tesz magával ragadóvá. Az első évad tíz évet mutat be a király életéből, mely során megismerhetjük a vallási és nemzetközi ellentétek által felbolydult Angliát és úri lakóit, akik, bár vérükben nemességet hordoznak, személyiségük nem minden vonása felel meg ennek.

Önző, kicsinyes célok, nagyratörő álmok mozgatják őket, ám mindezek ellenére sem válnak ellenségesé a szemünkben, hiszen a történelmileg is hiteles részek során minden érzelem hátterét, az arrogáns és öntelt VIII. Henrik és az őt manipuláló Wolsey érsek, tanítója a humanista Mórusz Tamás, felesége Aragóniai Katalin és minden egyes különleges személyiség motivációját részleteiben ismerjük meg.


 

 


Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu